En fantastisk prestation av Michaela Arndt!

GRATTIS MICHAELA ARNDT!

En 2:a plats i PT KAMPEN våren 2012! Med minsta möjliga marginal till 1:a platsen som Patricio Romero med sin faktastiska PT, David Tainton knep så välförtjänt.

PT kampen var igång igen och denna omgång var det unga Michaela Arndt som skulle få känna på hur det är att vara min adept under 10 veckor.

Michaela gjorde mig orolig genom att berätta att hon precis gått ner närapå 10 kg några månader innan PT kampen, vilket gör att de första ”lätta” kilona man går ner kommer utebli och vi kommer få det tufft redan från början om vi ska hänga med de övriga kamparna. Denna kamp går ju ut på att minska sin fettprocent så mycket som möjligt samtidigt som man ska öka sin procentuella fettfria massa. Det går således inte att bara gå ner i vikt utan att bevara och om möjligt öka muskelmassan under dessa 10 veckors träning. Mitt mål med Michaela var alltså att hon skulle minska så lite som möjligt i vikt eftersom vi ville bygga upp hennes muskelmassa så gott de går i början av kampen för att sedan sattsa på at få ner fettprocenten andra halvan av kampen. Detta var vår strategi för att klättra högt på PT kampens topplista.

Michaela som inte tränat styrketräning innan utan mest kört löpträning kom alltså in i kampen med en väldigt skör kropp rent styrke- och stabilitetsmässigt. Utan styrka och stabilitet blir det svårt att träna riktigt tufft eftersom skaderisken är så stor när kroppen inte är van vid intensiv och hård belastning. Detta gjorde att mitt första mål med Michaela var att göra henne ”skottsäkert” stabil och stark i bålen mm. Att åstadkomma detta på några veckor brukar vara omöjligt, men på något sätt så lyckades vi tillsammams med Michaelas järn-vilja och mina ”försiktigt tuffa” stabilitetspass göra henne, inte bara stabil men också explosiv i både överkropp och ben. Detta gav mig som tränare stor respekt för henne och vad hon kan åstadkomma med rätt träning.

Vi körde på… hårt och mycket med boxning, sparkar, knän, löpintervaller varvat med fira vikter ute i gymmet. Hennes low-kicks kom farande med ett skrik och gick genom mitsen så att hennes PT fick blåmärken. Hennes knäande på mitsen fick mig att flera gånger grimarsera med ett plågat ansikte när de hänsynslöst puttade iväg mig bakåt. En riktig fighter-talang!  Hon gjorde mäktiga förbättringar i alla övningar och kroppen började ta form på riktigt. Vikterna i övningar som knäböj, hantelpress och lat-pulldowns ökade med mer än dubbla vikten vi börjat på!

Michaela höll fokus på målet helatiden och vi tillät oss inte att köra någon mysträning alls. Detta tär såklart väldigt både mentalt och fysisk vilket märks de sista veckorna när orken minskar och smärtor lite här och var dyker upp för att påminna oss om att kroppen inte tål hur mycket träning som helst utan vila. Under de 10 veckorna hade Michaela och jag 7 veckor av träning tillsammans pga av en veckas semester, sjuk Michaela och sjuk PT. Hennes höga målsättning ger henne en farligt motiverad attityd som gör att man som tränare nästan måste bromsa ibland. Detta är väldigt ovanligt att se som tränare och särskillt hos unga som inte tränat så mycket tidigare. Personer som har denna egenskap kan komma väldigt långt i både träning, studier och arbetslivet om de klarar att kontrollera sin ambition och motivation på ett klokt sätt.

På PT kampens hemsida låg Michaela som bäst på 8:e plats. När vi på avslutningsmiddagen satt och såg placeringarna susa förbi utan att Michaelas namn ropades upp blev vi smått nervösa och glatt överraskade. Det blev dags för topp 10, topp 5 och sedan 3:e platsen, och hennes namn ropades inte upp. Vid det här laget kändes det redan som en stor seger och många var förvånade över denna underdog som klättrat till toppen och knep 2:a platsen. Men när vi alla såg hennes siffror och ”före och efter bilder” så vändes förvåningen till hedrande jubel och applåder inför hennes prestation.

En mycket givande och rolig resa för både Michaela och hennes PT Emanuel Widmark!

Nedan är några bilder från hennes träningar samt resultatet:

//Emanuel Widmark

Dela
  • Print
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • email
  • RSS
  • Twitter